Help

Wat is hybride werken

Hybride werken is flexibel gebruik maken van beschikbare werkplekken. Dat geldt voor een werkplek op kantoor, maar ook voor de thuiswerkplek. Medewerkers kunnen zelf bepalen wanneer er thuis gewerkt wordt en wanneer op kantoor. Bovendien kan op kantoor gekozen worden voor een werkplek gericht op overleg of concentratie.

Door de beschikbare hulpmiddelen op het gebied van videobellen en webmeetings is het steeds makkelijker geworden om je werkplek aan te passen aan je werkzaamheden.

Het flexibel inzetten van medewerkers vereist wel een stukje organisatie, omdat niet altijd duidelijk is waar iemand zit en of deze gestoord kan worden gedurende de dag. Ook de ruimte op kantoor speelt een rol. Indien niet iedereen tegelijk op kantoor is, kan de hoeveelheid werkplekken op kantoor teruggebracht worden. Om te zorgen dat medewerkers ook daadwerkelijk op kantoor kunnen werken, vereist dit wel dat mensen een werkplek reserveren, voordat ze naar kantoor komen.

Met pin-a-desk kan je binnen 2 klikken je werkplek reserveren en kan je zien wie nog meer op kantoor aanwezig zijn op dat moment.